Nuffnang Ads

Friday, 5 July 2013

ESP SHAKLEE

 Dapatkan ESP dengan harga MURAH & sgt BAIK untuk kesihatan anda... :)


HARGA??? sangat murah...
call & sms me...
 
Shaklee merupakan perusahaan pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh DR.Shaklee apada awal 70-an di mana kini banyak uji klinikal telah membuktikan bahawa DR.Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam menjaga kesehatan yang lebih baik.
Energizing Soya Protein (ESP) ini distribusikan keseluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacanug soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandung kwalitas dengan NON-GMO (NON – Genetically Modified 0rganism atau rekayasa genetika) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.Tambahan pula setiap botol besar 850g ESP dihasilkan dari 30kg kacang soya  & memberikan sumber tenaga, dan bertahan lama sehingga tidak cepat terasa lapar. ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
Sangat sesuai untuk semua umur – tua dan muda. Manakala kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah yaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis atau diabetes.
Satu hidangan Energizing Soy Protein ini sama dengan 2x daging, 4x makan telur, 12x minum susu biasa,rendah lemak, tidak mengandung kolesterol jahat, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh badan manusia.
Tahukan Anda ?
1. Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita.
2. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.
3. Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk  menjalankan fungsinya seperti:
- Membina sel-sel baru
- Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru
- Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru
Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (GI) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan GI yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda.
Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangka waktu yang lama.
Sesetengah protin soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesanini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanafaat,malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemproesesan. Energizing soya protin dicuci dengan air untuk mengekalkanisoflavonesgenistein dan daidzen yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Manfaat Utama Energizing Soy Protein (ESP) :
1. Awet Muda – Asid Amino penting untuk membina otot,kuku,rambut,darah,organ,kulit,gland dan lain-lain. Minum ESP rutin setiap hari     adalah kunci awet muda..
2. Baik untuk Hormon – Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones,fungsinya bersamaan dengan hormon     wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol,mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
3. Baik untuk Prostat – Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keuppayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel    kangker. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser.Ia juga sangat baik dalam     pemulihan uterus,ovari,menopause dan pembesaran prostat.
4. Kulit Remaja – Merangsang pembentukan semula kulit dan otot,mengurangkan kedutan,agen anti-penuaan,mengembalikan radiant kulit dan     kepejalan otot,percepat penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
5. Pembekal Tenaga – Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga,mencegah migrain,     insomnia dan tekanan.
6. Membaiki Pigmentasi  – Membaiki masaalah rambut seperti beruban,rambut gugur,membaiki masaalah pigmentasi,kedutan dan kesan tua.
7. Membaiki Memori – meningkatkan kualiti memori,vitaliti,dorongan seksual dan rangsangan.
Kelebihan Energising Soy Protein yang lain :
1)  Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2)  Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
3)  Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan tidak mudah letih .
4)  Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
5)  Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Banyak ditemui testimoni setelah konsumsi ESP bisa menurunkan berat badan 7 kg dalam waktu 1 bulan. .
6)  Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
7)  Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang
8)  Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
9)  Untuk yang  alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus
menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.
10) Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.

Siapa saja yang memerlukan ESP :
1)  Ibu yang sedang hamil
2)  Ibu yang sedang menyusui bayi
3)  Orang yang ingin mengurangkan berat badan
4)  Orang yang sentiasa inginkan kulit yang cantik
5)  Orang yang baru saja operasi
6)  Orang yang inginkan kesehatannya optimal
7)  Orang yang ada masalah kesuburan
8)  Siapa saja yang menginginkan kesehatannya taraf kesihatan yang lebih baik

Bersama Presidential Master Roland Oysterhouse yang sudah mengkonsumsi Energising Soy Protein (ESP) selama 40 tahun. sekarang sudah berumur hampir 80 tahun… awet muda, stamina selalu terjaga.
Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka setiap organ kita memerlukan protin.Kekurangan protin menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah kelebihan air yang tinggi dalam badan,kehilangan kepejalan otot,perubahan warna rambut,hantut petumbuhan,masalah penghadaman,masalah penghasilan darah dan hormon dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.

No comments:

Post a Comment